Topmenu Bovenin

 

 

over ons

Versmeel nl groen blauw 1 klWij staan voor streekeigen granen verwerken op ambachtelijke wijze tussen de molenstenen op windkracht. Met als doel verse eerlijke meelsoorten op de markt brengen die meelfabrieken niet meer kunnen leveren. Maar ook behouden we zo op een optimale manier het historisch erfgoed (de molen) en het immaterieel erfgoed (het vak van molenaar).

Wij zijn de enige in Limburg die echt alles zelf op ambachtelijke wijze malen op windkracht!

 

Wij malen met molenstenen (blauwe stenen). Tussen de molenstenen wordt het graan in één gang tot meel gemalen. Er wordt niks toegevoegd of onttrokken aan het meel. 100% Puur meel dus, zoals meel bedoeld is.

De molenstenen worden door de wieken aangedreven. Een milieuvriendelijke onuitputtelijke energiebron. Tijdens het productieproces is er dus totaal geen CO2—uitstoot.


kunststeen01HACCP-regels

Uiteraard hebben onze molenaars de cursussen van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde doorlopen, ruim 20 jaar ervaring opgedaan en produceren onze molens onder de Hygiënecode voor Ambachtelijke maalderijen zoals deze is vastgesteld door het Productschap Akkerbouw en goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.


Historisch Erfgoed

Onze producten worden vervaardigd op historische molens. Het is de ultieme manier om niet alleen het historisch erfgoed, de molens zelf, maar ook het immaterieel erfgoed, het vak molenaar in stand te houden en door te geven aan volgende generaties. Wij staan voor vrije overdracht van kennis en zijn er om iedereen die geïnteresseerd is hiervan te laten mee genieten. Hiermee gaan de molens en de kennis er omheen niet verloren en worden ze weer de levende stoere werkpaarden in ons Limburgs Landschap!

horizon2