Topmenu Bovenin

bedrijven

 

Voor bedrijven

invaartWij malen met molenstenen in één gang graan tot meel. Dit is een ander proces als dat van meelfabrieken. Dit geeft dan ook een volkorenmeel dat anders zal aanvoelen om mee te werken. Het is puur meel dat alle bestandsdelen van de graankorrel nog bevat, iets dat van fabrieksmeel niet gezegd kan worden.

Verder kunnen we het volkorenmeel builen en tot verschillende bloemsoorten verwerken. Ook kunnen we granen pletten, schroten of grof malen. Tenslotte hoort het mengen tot verschillende producten ook tot de mogelijkheden.


Granen

Onze granen kunnen van allerlei herkomst zijn. Zo malen we lokaal geproduceerde granen, maar ook melange tarwesoorten uit het buitenland behoort tot de mogelijkheden. We malen granen zoals rogge, tarwe en spelt. Van tarwe en spelt kunnen onze builmachines bloem builen. Doorgaans builen we bloem met een uitmalingsgraad van 60%, maar vanalles is mogelijk.

Boekweit, dat feitelijk geen graan is, malen is een vak apart. Het ouderwetse boekweitmeel dat slagers in hun balkenbrei gebruiken wordt door ons nog op de traditionele manier gemalen. Dit geeft een karakteristiek product dat men eigelijk alleen nog van vroeger kent.


pallet Verpakkingen

Onze producten kunnen ook in grootverpakkingen worden geleverd. Dit kan in de volgende hoeveelheden:

  • 25 kg papieren zakken
    10 kg papieren zakken
    5 kg papieren zakken
    2 kg papieren zakken

Voor prijzen neem s.v.p. contact met ons op!

 

blauwe stenenMaalstenen

De molen van Roggel heeft twee koppels maalstenen. Dit zijn zogenaamde blauwe stenen. Natuurstenen uit de Duitse Eifel.
Het malen van baktarwe of spelt gebeurd in één gang. Dat betekend dat de hele korrel in één doorgang onder de steen tot eindproduct wordt vermalen. Dit is de enige manier om echt 100% volkorenmeel te verkrijgen. De graankorrel wordt tussen de stenen eerst gebroken en naar de buitenkant van de molensteen langzaam steeds fijner uitgemalen. De molenstenen zijn dusdanig gescherpt dat ze de kiem en kern van de tarwe goed uitmalen en de zemel zo groot mogelijk laten.
U kunt als afnemer nog verder uw wensen kenbaar maken. Het maalproces is namelijk nauwkeurig te besturen en iets grieziger malen, of juist nog fijner malen kan naar behoefte worden ingesteld.

 

Onze maalderij

Wil u eigen granen laten malen? Dat kan natuurlijk ook. We zijn erg flexibel in onze mogelijkheden. We hebben verschillende koppels molenstenen ter beschikking en kunnen zelfs een hamermolen inzetten. Daarnaast verschillende builmachines om het volkorenmeel tot verschillende soorten bloem uit te zeven. Pletten en mengen behoort eveneens tot de mogelijkheden. Teelt u zelf granen kunnen we ook uw graan reinigen en schonen. In overleg is er vanalles mogelijk en we zullen ons best doen naar een geschikte oplossing te zoeken.

 


AKG schildHACCP-regels

Uiteraard hebben onze molenaars de cursussen van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde doorlopen, ruim 15 jaar ervaring opgedaan en produceren onze molens onder de Hygiënecode voor Ambachtelijke maalderijen zoals deze is vastgesteld door het Productschap Akkerbouw en goedgekeurd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

Voor meer vragen kunt u contact met ons opnemen!