Topmenu Bovenin

Meel van de molen

 

Het meel van de molen staat bekend om zijn karakteristieke smaak met behoud van vitaminen en oliën! Het proces van malen tussen de molenstenen geeft een heel ander product dan we gewend zijn van de meelfabrieken. We kunnen het meel van de molen dan ook niet vergelijken met het fabrieksmeel.

 

 

Meel van de volle graankorrel

Het meel van de molen is puur meel. Het enige echte 100% volkorenmeel dat er bestaat! De kiem van de tarwekorrel is nog aanwezig en daarmee ook de vitaminen en oliën die hierin zitten. Dit maakt het molenmeel smaakvoller en gezonder. Er zijn dus geen stoffen aan onttrokken noch aan toegevoegd. Conserveringsmiddelen ontbreken! Desondanks is de houdbaarheid van de meeste producten van nature 2 á 3 maanden, indien het koel en droog bewaard wordt.

 

IMG 20200310 184008

 

Duurzame energie!

Al in de 12e eeuw werd in Limburg op deze manier gemalen.  De techniek is al die jaren onveranderd gebleven. De molen is een soort van Middeleeuwse fabriek. De energiebron van dit fabriekje is nog altijd de wind. Een onuitputtelijke energiebron die bovendien een productieproces met 0,0% CO2 uitstoot!

 

Stevig brood

Van molenmeel gebakken brood is voedzamer en rijk aan vitaminen. Het brood wordt daardoor ook minder luchtig. Dit maakt molenbrood bijzonder voedzaam en geeft het zijn krachtige smaak!

 

 

 

mfwBlauwe stenen

Al ons meel wordt gemalen op natuur-molenstenen. Maalstenen komen uit de Duitse Eifel en zijn gevormt tijdens vulkaanuitbarstingen 10.000 à 20.000 jaar geleden. Het poreus basalt gesteente is uitermate geschikt voor het malen van kwaliteitsmeel.

 

HACCP-richtlijnen

Natuurlijk worden al onze producten vervaardigd onder de HACCP-richtlijnen zoals die gelden voor ambachtelijke maalderijen.