Topmenu Bovenin

 

 

Smaakmarkt Beesel

Net als voorgaande jaren zijn we met een stand van versmeel weer aanwezig op de Smaakmarkt in Beesel. Deze Smaakmarkt wordt dit jaar gehouden op 10 september op de markt in Beesel. Van 11:00 tot 17:00 uur kunt u genieten van uiteenlopende producten.
De Smaakmarkt neemt je mee in de wereld van een bijzonder en divers aanbod aan smaakvolle producten.
Je kunt er producten proeven, kopen en laat je vooral ook informeren over het hoe en wat van de producten.

En… dat alles met vrolijke Ierse akoestische folk door Orange en Green uit Venray.

U kunt bij ons terecht voor onze diverse meelsoorten (tarwe, spelt, emmer, en rogge) en onze heerlijke en gemakkelijke mixen! Ook leggen wij u graag uit hoe het maalproces in de molen precies werkt.

De entree is gratis

 

Terugblik Opening Bakhal Cas Wolters

Met een standje van Versmeel mochten we op 20 en 21 mei 2023 aanwezig zijn bij de opening van de bakhal van Cas Wolters in Roermond. Cas Wolters is een van de kandidaten geweest van Heel Holland Bakt. De opening van de bakhal was een enorm succes.
Onze stand werd druk bezocht. We hebben er niet alleen volkorenmeel en bloem verkocht (zowel tarwe, spelt als emmer), ook onze mixen waren geliefd. Zowel de pannekoek- als de kruidkoekmix waren geliefd, maar ook de boerencake- en appeltaartmix werd goed verkocht.

Voor ons was het een leuke kennismaking met veel banketbakkers, zowel thuisbakkers als mensen die op professionele wijze verbonden zijn met een bakkerij.

Kijk voor de recepten van Cas op https://caswolters.com/category/recepten/

 

 

 

Zuurdesembrood

IMG 20230221 WA0000De laatste tijd is zuurdesembrood bakken heel populair. Logisch, want bij brood dat gebakken is met zuurdesem, ook wel zuurdeeg, desem of natuurdesem genoemd, zijn de enige ingrediënten zijn meel, water en zout. Puur natuur dus. Bovendien is het maken van een zuurdesembrood heel ambachtelijk. Bakken van zuurdesembrood is niet moeilijk. Het kost wel wat tijd en oefening. De smaak van zuurdesembrood maakt dit meer dan de moeite waard.

Bakt u al zuurdesembrood? Of wilt u het eens proberen? Op onze molen in Roggel zijn enkele molenaars tevens ook enthousiaste broodbakkers. Zij kunnen u alles vertellen over zowel gistbrood als zuurdesembrood.

 

 

Tweekoren of Emmertarwe

IMG 20230131 110946 HDRSinds kort malen we tweekoren, ook wel bekend onder de naam emmertarwe. Het is een oergraan met een heel specifieke smaak.

Het tweekoren wordt op biologische wijze geteeld in Maasbree. Na een pel- en reinigingsproces wordt het op de molen in Roggel gemalen. Natuurlijk is ook dit maalproces geheel op windkracht. We verwerken het tot volkorenmeel en builen het tot bloem. 

Emmertarwe is voedzamer dan de normale tarwe. Het bevat namelijk meer vezels en vitaminen B en E. Uit onderzoek bleek dat emmer meer mineralen magnesium, mangaan, selenium, ijzer, fosfor, koper en zink bevat. Wel heeft het minder gluten dan de normale tarwe.

 

Rustig weer

IMG 20230119 163609 HDR 2Na een vliegende start in 2023 is de atmosfeer nu enigszins tot rust gekomen. 

Twee weken elke dag veel wind. De molenaar maalt er om! De meelproductie is geheel op peil en ook goed op peil te houden. De molenzeilen hebben we niet vaak nodig gehad. Nu het kouder en rustiger is geworden mogen de molenzeilen er weer geheel voor. En dat levert weer leuke plaatjes op!