Topmenu Bovenin

 

 

Binnenkort verkrijgbaar: meergranenmix

Roggelse meulemik

Binnenkort starten we met de verkoop van een heerlijke mix voor het bakken van een echte Roggelse meulemik.
Naast tarwe en spelt bevat deze mix ook vlokken van rogge, haver, gerst en lijnzaad. Een aanrader!

 

 

 

 

 

Limburgse vlaai officieel streekproduct

Blog Vlaai 12Heeft u het ook gelezen? Limburgse vlaai is erkend als officieel streekproduct! Limburgse vlaai, uit Nederlands of Belgisch Limburg, krijgt een BGA-label, een Beschermde Geografische Aanduiding.

Wat is een officiele Limburgse vlaai?

Een Limburgse vlaai moet wel an enkele voorwaarden voldoen: de vlaai moet zijn o gebakken op Belgisch- of Nederlands-Limburgs grondgebied, de diameter is minimaal 10 cm en maximaal 30 cm en de bodem is gemaakt gemaakt van gistdeeg en maximaal 1 centimeter dik. De vulling mag bijvoorbeeld bestaan uit pudding, fruit, griesmeelpap of rijst en moet eveneens als de toplaag meegebakken worden. Het toevoegen van slagroom naderhand mag niet. Ook mag de vlaai nooit worden ingevroren na het bakken. Een vlaaipunt moet uit de hand te eten zijn.

Zelf bakken? Klik hier voor recepten!

 

 

 

Fijne feestdagen

kerst2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smaakmarkt Beesel

Net als voorgaande jaren zijn we met een stand van versmeel weer aanwezig op de Smaakmarkt in Beesel. Deze Smaakmarkt wordt dit jaar gehouden op 10 september op de markt in Beesel. Van 11:00 tot 17:00 uur kunt u genieten van uiteenlopende producten.
De Smaakmarkt neemt je mee in de wereld van een bijzonder en divers aanbod aan smaakvolle producten.
Je kunt er producten proeven, kopen en laat je vooral ook informeren over het hoe en wat van de producten.

En… dat alles met vrolijke Ierse akoestische folk door Orange en Green uit Venray.

U kunt bij ons terecht voor onze diverse meelsoorten (tarwe, spelt, emmer, en rogge) en onze heerlijke en gemakkelijke mixen! Ook leggen wij u graag uit hoe het maalproces in de molen precies werkt.

De entree is gratis

 

Terugblik Opening Bakhal Cas Wolters

Met een standje van Versmeel mochten we op 20 en 21 mei 2023 aanwezig zijn bij de opening van de bakhal van Cas Wolters in Roermond. Cas Wolters is een van de kandidaten geweest van Heel Holland Bakt. De opening van de bakhal was een enorm succes.
Onze stand werd druk bezocht. We hebben er niet alleen volkorenmeel en bloem verkocht (zowel tarwe, spelt als emmer), ook onze mixen waren geliefd. Zowel de pannekoek- als de kruidkoekmix waren geliefd, maar ook de boerencake- en appeltaartmix werd goed verkocht.

Voor ons was het een leuke kennismaking met veel banketbakkers, zowel thuisbakkers als mensen die op professionele wijze verbonden zijn met een bakkerij.

Kijk voor de recepten van Cas op https://caswolters.com/category/recepten/